denc-studio

De vakjury van de Belgian Building Awards heeft, verdeeld over drie categorieën, 17 projecten geselecteerd die doorstoten naar de shortlist.
Welke van deze projecten daadwerkelijk bekroond zullen worden met een Belgian Building award wordt bekendgemaakt op Batibouw op 14 maart.

De Belgian Building Awards zijn een organisatie van Batibouw en Palindroom die als doel heeft kwalitatieve architectuurprojecten in de kijker te plaatsen.
Hierbij gaat bijzondere aandacht uit naar de duurzaamheid en de maatschappelijke meerwaarde van de projecten. Die insteek blijkt ook uit de keuze van de categorieën.

DENC-STUDIO ziet maar liefst twee van haar projecten genomineerd.

Het project VTS (DENC-STUDIO, BLAF, VOLT, Bart Dehaene) werd geselecteerd in de categorie MIXED USE. Diverse functies harmonieus combineren binnen één project is cruciaal voor meer ruimtelijk rendement van onze bebouwde omgeving.

denc-studio

Het cohousingproject GUMMARUSHOF vinden we terug in de shortlist SUSTAINABILITY. Hier wordt gekeken naar duurzaamheid in de breedste betekenis van het woord: energiebesparing, ruimtelijk rendement, waterbeheer, circulariteit en biodiversiteit.

denc-studio

In de vakjury zetelden: Tim Vekemans (RE-ST architectenvennootschap, winnaar Pioneer Award 2022), Charlotte van de Water (Agoria), Fabien Dautrebande (oPla architecture), Ilse Claes (Embuild Limburg), Arnaud Tandt (FEBELCEM / NAV), Philippe Selke (Palindroom/Architectura) en Rik Neven (Palindroom/Architectura).
Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs zal toegekend worden door een publieksjury. Deze zal bestaan uit zes leden die geen enkele professionele band hebben met de bouwsector. Hiermee willen de organisatoren onderstrepen dat architectuur altijd ten dienste moet staan van de gebruikers. Vanuit die optiek is het logisch dat zij ook de kans krijgen om hun winnaar aan te duiden.

Ook in de corona-editie 2021 werden twee DENC-STUDIO ontwerpen genomineerd; alstoen beiden (BKO SINT-JOZEF en LOODS23) in de categorie CIRCULAR BUILDING. Ons eigen kantoor LOODS23 kwam toen als laureaat uit de bus.

denc!-studio
Marble Moon

In 2019 werd COHOUSING WAASLAND genomineerd in de categorie NEW WAY OF LIVING.

Stijn Bollaert