OPRICHTING

DENC-STUDIO werd opgericht door Bart Cobbaert en Delphine Deceuninck.

Beiden waren meerdere jaren als vorser (wetenschappelijk onderzoeker) ‘duurzaam en energiezuinig bouwen’ actief binnen de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst Departement Architectuur Sint-Lucas Gent.
De ontwikkeling van voorgenoemde specialisatiegraad vormde voor hen de aanleiding tot de job als consultant constructie/bouwfysica bij de laatstejaars afstudeerprojecten architectuurstudenten Sint-Lucas Gent, alsook freelance lesgeversactiviteiten en gastcolleges. Bart was twee jaar lang de eerste technische adviseur van het PassiefHuis-Platform vzw.
Deze jobs lieten toe in toonaangevende instellingen te doceren en boden het genoegen, tot in het buitenland toe, diverse artikels binnen betreffend vakgebied te publiceren.

Hun affiniteit met duurzaam en energiezuinig bouwen bleef geen louter theoretisch denken, maar krijgt sinds enkele jaren gestalte in een eigen architectuur-/studiebureau: DENC-STUDIO.
Beide zaakvoerders verkregen het label ‘Energiebewust Architect’ en zijn EPB-verslaggever.

Klaas Verdru

MULTIPROFESSIONEEL

DENC-STUDIO is uitgegroeid tot een middelgroot kantoor. ‘Voldoende groot’ om pieken te kunnen ondervangen en derhalve klantenservice te blijven garanderen; ‘voldoende klein’ om persoonlijke betrokkenheid/gedrevenheid te verzekeren.

De gemotiveerde ploeg staat garant voor een professionele aanpak, waarbij functionaliteit en haalbaarheid worden gekoppeld aan architecturale vernieuwing en ruimtelijke kwaliteit in een hedendaagse en sobere vormgeving, met een doorlopende aandacht voor detaillering, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid.

Onze werknemers zijn onze beste investering
. In functie stabiliteit en (gespecialiseerde) kennisbeheersing, zijn heel wat medewerkers binnen DENC-STUDIO (in tegenstelling tot de reguliere architecten-kantoren) bedienden.
Met elk hun eigen specifieke praktijkervaring, maar met een gelijkgerichte gedrevenheid in het onderzoeken van architecturale, installatie-technische en duurzame vraagstellingen, zijn de DENC-STUDIO-medewerkers complementair.

Freek Wille

KANTOOR

Om een betere dienstverlening te kunnen verstrekken, kocht DENC-STUDIO in 2011 in LOODS 22 in de Voorhavenlaan een parkgerichte kantoorloft.

De Voorhaven (1882-1890) is met meer dan 15 geklasseerde monumenten vandaag het grootste beschermde stadsgezicht van de stad. Mede gezien de unieke maritieme sfeer, extra in de verf gezet door de verbeteringswerken in de buurt, vestigden er zich door de jaren heen meer en meer creatieve bedrijven uit verschillende sectoren (~ architectuur, web development, IT, marketing en communicatie,…).

Mede teneinde de werkvreugde nog eens extra te boosten, besliste DENC-STUDIO te verhuizen naar de naburige LOODS 23.

DENC-STUDIO bleef niet alleen trouw aan de Voorhaven en de Muide, maar wist hiermee ook een blijvende bereikbaarheid voor de medewerkers en opdrachtgevers te verzekeren.
Door opnieuw in te stappen in een reconversieproject bevestigde DENC!-STUDIO haar wilskracht inzake circulair bouwen.
Gezien de structurele opzet wordt gekenmerkt door riante overspanningen en vrije hoogtes, is de invulling vrij flexibel waardoor de loods zich uitstekend leent tot herbestemming.
Met een oppervlakte van ~290m² en een vrije hoogte van ~5.2m voelt de werkruimte ruim en ruimtelijk aan.
Door de hoekligging aan de waterkant, geniet het kantoor een fijn uitzicht en is ook voldoende daglichttoetreding verzekerd.
Door de Corona crisis diende de verhuis enkele maanden uitgesteld; tot augustus 2020.

denc!-studio

TEAM

We zijn op zoek naar enthousiastelingen die ons topteam willen versterken!
Geïnteresseerd? Verras ons en stuur uw motivatiebrief, cv en/of portfolio naar info@denc-studio.be. Alleen digitale kandidaturen komen in aanmerking.

Bestuurders:

- Bart Cobbaert, architect-bestuurder, EPB- en ventilatieverslaggever, post-graduaat “energie-techniek in gebouwen”,
- Delphine Deceuninck, architect-bestuurder, EPB- en ventilatieverslaggever,

Medewerkers-bedienden:

- Andreas Gossye, senior-architect,
- Barbara Vanbiervliet, architect,
- Bruno Van de Calseyde, architect,
- Elke Van Ruyskensvelde, administratief medewerker,
- Jasmien D'hont, interieur-architect,
- Kathleen Denis, interieur-architect
- Marika Piekarczyk, architect,
- Mattias Wouters, senior-ingenieur, EPB- en ventilatieverslaggeving, BREEAM assessor,
- Saar Alliet, architect,
- Saman Hariri, architect,
- Sien Staelens, ingenieur-architect,
- Thomas Delameillieure, senior-ingenieur-architect, BREEAM assessor,
- Valerie T'Hooft, ingenieur-architect,
- Wouter Willemyns, architect.

Medewerkers-freelance:

- Emiel Furniere, architect,
- Fernanda Quintero, architect.

Medewerkers-stagiairs:

- Michiel Toelen, ingenieur-architect,
- Nathan Claeys, ingenieur-architect,
- Nicolas Vanneste, architect.