denc!-studio

14 architectenbureaus maken nog kans op een Belgian Building Award die zal uitgereikt worden op 21 februari op de openingsdag van Batibouw.

Een negenkoppige jury heeft de longlist van meer dan 80 inzendingen herleid tot een shortlist van 14 kandidaten binnen drie categorieën: 'New Way of Working', 'New Way of Living' en 'Rookie of the Year'. Daarnaast zal ook opnieuw een 'Pioneer Award' worden uitgereikt.
In de professionele jury zetelden architecten, journalisten en publicisten: Rita Agneessens (Linklab), Laure Bertrand (LRarchitectes), Eric Cloes (Ik ga Bouwen), Marc Dubois (architectuurrecensent), Lionel Lhoir (Focus Archi), Rik Neven (architectura.be), Philippe Selke (architectura.be), Arnaud Tandt (NAV en Febelcem) en Marnik Dehaen (waarnemend jurylid namens de Orde van Architecten).

De meest populaire categorie bleek, met 40 inzendingen, zonder meer "New Way of Living".
Deze categorie wil projecten bekronen die op innovatieve wijze inspelen op nieuwe trends in wonen en leven en zo een antwoord bieden op de vraag naar een efficiënter en duurzamer ruimtegebruik.
Goed nieuws! Het project COHOUSING WAASLAND, van de ontwerpers DENC!-STUDIO en BLAF, werd genomineerd voor de hoofdprijs.
Op de shortlist staan nog vier andere projecten: 'Wetteren aan de Schelde' (Awg Architecten), 'Site apostollinen' (dmvA), 'Huize Walden' (LAVA Architecten) en 'Cohousing De Schilders' (Havana).

denc!-studio