MarbleMoon


Walk the talk!


Reeds van bij haar oprichting profileerde DENC-STUDIO zich als een leergierige en veranderingsbereide ‘vernieuwer’; niet gericht op een veilige (windstille) kern maar op de dynamiek van de randen (windveld).


DENC-STUDIO zag de extra randvoorwaarden inzake duurzaam bouwen nooit als verarming of beperking van de ontwerpvrijheden, doch eerder als nieuwe logica aan het ontwerpproces, als extra uitdaging en aanknopingspunt voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
Onze bevragende, innoverende en grensverleggende attitude is ons wezenskenmerk.


In augustus 2020 verhuisde DENC-STUDIO haar eigen kantoor van LOODS 22 naar LOODS 23.

In een reeks nieuwsberichten delen we verhalen, keuzes en mooie beeldjes.

GECENTRALISEERD WAAR ZINVOL

De structuur van LOODS 23 bestaat uit een skelet van 'samengestelde' stalen kolommen en spanten.
Dragende wanden zijn er niet en de kantoorscheidende wanden worden pas geplaatst na aankoop van een lot. De verdeling der loten, staat in relatie tot de bestaande structurele travees. Loten en travees kunnen worden samengevoegd (en later weer worden opgesplitst) tot een groter geheel.
Een centrale zone in de kelder weet iedere travée afzonderlijk te bereiken vanuit de collectieve tellerruimte en stookplaats.
De centrale verwarmingstechniek kan de flexibele opzet aldus volgen.

Het polybeton herbergt een lage-temperatuur-vloerverwarming.
Tussen de diverse velden zijn vloergoten ingewerkt, teneinde de werkplaatsen flexibel van elektriciteit en databekabeling te kunnen voorzien. As-built plannen wijzen de weg.

De verlichting en de zonnewering worden aangestuurd vanuit een bescheiden domotica. De basisinstallatie is vlot uitbreidbaar, flexibel en intuïtief instelbaar.
Dankzij VoIP (Voice over IP) kunnen we beter inspelen op thuiswerk.

OPBOUWTECHNIEKEN TEN DIENSTE ABSOLUTE FLEXIBILITEIT

Binnenin de werkloft liet DENC-STUDIO de geklinknagelde structuur, deel uitmakend van de genius loci, zichtbaar.
Door de technieken in opbouw te voorzien blijven ze bereikbaar, aanpasbaar, uitbreidbaar en omkeerbaar.
De galva ventilatiekanalen, elektrische kabelgoten en sprinklerbuizen steken niet af tegen de galva zwaluwstaart tussenvloer, maar versterken het industrieel karakter.

denc-studio

Omdat een goede binnenluchtkwaliteit de productiviteit weet te verhogen en het ziekteverzuim in de hand te houden, kozen we voor een mechanisch ventilatiesysteem D.
De F7 filters houden pollen en fijne stofdeeltjes tegen en reduceren de kans op allergische reacties.
Een onderhoudscontract verzekert een voldoende frequente vervanging van de filters en voorziet in een tijdige reiniging van de kanalen.

De Flexit Albatros luchtgroep is compact en geschikt voor de kleinere technische ruimte. Dankzij de warmtewieltechnologie recupereren we niet alleen energie, maar tevens vocht. Het toestel beschikt over een automatische bypass, twee radiale EC ventilatoren en een filtervuilmelding op druk.
De capaciteit van de luchtgroep en kanalen werd afgestemd op de beste binnenluchtkwaliteitsklasse IDA 1. De luchttoevoer gebeurt op lage snelheid om akoestische overlast én tocht uit te sluiten. De CO2-sturing verzekert goede luchtkwaliteit, maar weet ook overmatig elektrische verbruik te temperen bij lage bezetting.

denc-studio

Ook de verlichting werd in opbouw geplaatst.
We onderscheiden een efficiënte basisverlichting, aangevuld met taakverlichting.
De eyecatchers zijn de historische armaturen. Hun stoer en authentiek karakter versterken de inrichting van de loods loft.
Voor wat meer uitleg over deze circulaire toepassing verwijzen we graag naar ons eerder nieuwsbericht "LOODS 23 | DE KEUZE VOOR SFEERLICHT".

denc-studio

De verwarming werd uitgevoerd door ZVU. De elektriciteit, verlichting en databekabeling werden geplaatst door Stefaan Delbeke; IT en telecom door Avocom.
Serto verzorgde de plaatsing van de door Climavent ingevoerde Flexit.