denc!-studio

Walk the talk!

Reeds van bij haar oprichting profileerde DENC!-STUDIO zich als een leergierige en veranderingsbereide ‘vernieuwer’; niet gericht op een veilige (windstille) kern maar op de dynamiek van de randen (windveld).

DENC!-STUDIO zag de extra randvoorwaarden inzake duurzaam bouwen nooit als verarming of beperking van de ontwerpvrijheden, doch eerder als nieuwe logica aan het ontwerpproces, als extra uitdaging en aanknopingspunt voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
Onze bevragende, innoverende en grensverleggende attitude is ons wezenskenmerk.

In augustus 2020 verhuisde DENC!-STUDIO haar eigen kantoor van LOODS 22 naar LOODS 23.
In een reeks nieuwsberichten delen we verhalen, keuzes en mooie beeldjes.

OP IEDER POTJE PAST EEN DEKSEL

De werkplaats baadt in het daglicht. De buitenzonnewering tempert oververhitting en verblinding. De binnengordijnen brengen sfeer en verhogen het akoestisch comfort.
De verlichting staat ten dienste efficiëntie. Op het ritme van de bestaande structuur vinden we dimbare LED-strips. Vergelijkaardige LED-strips vinden we in de vergaderzalen en het dossierlokaal.

denc!-studio

Op iedere werktafel bureau vinden we een Tolomeo bureaulamp om het kunstlichtniveau plaatselijk aan te kunnen vullen naar wens. In de bibliotheek vinden het Franse Jielde icoon.

denc!-studio
denc!-studio

CIRCULAIR

De eyecatchers zijn de historische armaturen. Hun stoer en authentiek karakter versterken de inrichting van de loods loft. De toepassing is circulair.
DENC!-STUDIO ging hiertoe een samenwerking aan met twee Amsterdamse bedrijven: 360VOLT en BLOM&BLOM.

denc!-studio

360VOLT is gevestigd aan één van de mooiste grachten van Amsterdam: de Prinsengracht, in het bekende winkelgebied van de 9 Straatjes.
Hilde de Lange en Emile de Cock, eigenaren en oprichters van 360volt, zijn van huis uit grafisch en ruimtelijk ontwerpers. Beiden hebben ze een voorliefde voor industrieel ontwerp vanwege de strakke lijnen, eenvoudige vormen en duurzame materialen. In 2006 zijn zij gestart met 360VOLT en hebben inmiddels één van de grootste collecties vintage originele industriële lampen.
De gerestaureerde lampen genieten nog hun authentieke uitstraling, maar zijn wel voorzien van nieuwe bedrading en nieuwe E27 porseleinen lamphouders geschikt voor hedendaagse lampen.

denc!-studio

BLOM&BLOM gaat over twee broers die een passie delen voor unieke items. Episch in hun oorsprong en ontwerp, en elk met een eigen verhaal. Items die vaak over het hoofd worden gezien, maar altijd met een verborgen potentieel, die erop aandringen om ontdekt en gewaardeerd te worden. Items zo bijzonder dat ze een nieuw leven verdienen.
In de Blom&Blom Heritage Collection vinden we een selectie van onderscheidende lampen uit verlaten fabrieken, zorgvuldig gerestaureerd met respect voor hun verleden. Elk aankoop wordt geleverd met een uniek ‘paspoort’.