MakeMe

Het noorden van Gent ondergaat een ware metamorfose.
De Nieuwe Dokken, aan de oostzijde van het Handelsdok, is een eerste van een reeks nieuwe realisaties. Er komen ongeveer 400 nieuwe woningen voor Gentenaars van alle leeftijden.

De Nieuwe Dokken ligt aan de Schipperskaai en de hele zuid-westgevel kijkt uit over het water. Bewoners genieten er van ontspannende wandelmogelijkheden in de namiddagzon of ’s avonds bij zonsondergang.
Ondanks de ideale ligging is de buurt zeer rustig. Het wordt er heerlijk vertoeven rondom de dokken. Het grootste deel van de kade wordt ingericht als verkeersvrije promenade voor wandelaars en fietsers.

Op 9 en 10 mei lanceerde Schipperskaai Development de tweede fase van De Nieuwe Dokken.
Schipperskaai Development is een consortium bestaande uit CAAAP en Van Roey Vastgoed, in samenwerking met Sogent en de stad Gent.
In deze tweede fase worden op het zogenaamde Noordveld, gelegen tussen het Robinson Crusoepark en het wijkpark, vijf nieuwe gebouwen opgetrokken, elk met hun eigen identiteit.
Centraal in dit veld komt er een moestuin, omringd door een groenmassief van eetbare planten. Er loopt een pad doorheen het hele project waarlangs de bewoners kunnen kuieren of kinderen kunnen spelen.

DENC!-STUDIO ontwierp de COHOUSING DUBBELTUUPE.

De grote lijnen zijn uitgezet: de locatie is bepaald en er is reeds een verkavelingsvergunning. De omgevingsaanvraag werd ingediend eind september 2019.

Binnen de privé woongelegenheid kunnen nog een reeks afwerkingsmaterialen worden gekozen. Verder krijg je inspraak in de indeling en afwerking der gemeenschappelijke delen (Kies je voor een extra slaapkamer voor logees of een coworking om makkelijk van thuis uit te kunnen werken, een polyvalente ruimte die uitgeeft op de kade en het parkje,…?).
Toekomstige bewoners kunnen instappen in een project dat enkel nog finetuning nodig heeft.

Zie jij jezelf al samenhuizen aan het water en badend in het licht, in een project dat er snel kan staan?
Bij interesse kan je contact opnemen met Cohousing Projects, die volop bezig is met de samenstelling van de groep.