takemesomewherenice + studejo

Bovenop foto’s van Stijn Van der Linden (www.takemesomewherenice.be) tekende Joke Doms (www.studejo.be) een reeks wervende illustraties. Deze ondersteunen ondermeer een nog enkele dagen lopende growfunding campagne, die via dit nieuwsbericht nog even in de kijker stellen. Meer illustraties zijn te vinden op de Gumm Instagram.

COHOUSING GUMMARUSHOF is een samenwoonproject in Mechelen met ecologische en sociale ambities. Het betreft een reconversie van een voormalige pastorie, kerk én school.

De opdrachtgever én de architecten zouden het kerkgebouw graag doen heropleven tot een ontmoetingsplek waar niet alleen de bewoners, maar ook ondernemers en gemeenschappen uit de buurt hun ding kunnen doen. Dit zou dan kunnen gaan van activiteiten georganiseerd door de Gummies voor framily en buurt, tot (startende) ondernemers die een plek zoeken voor de uitbouw van hun droom, een exporuimte, een plek voor een intiem optreden… De focus wordt gelegd op activiteiten die de sociale cohesie tussen de bewoners, de buurt en Mechelen stimuleren.

Centraal in het samenhuizenproject ligt een grote biodiverse tuin. Samen met de Gummzaal willen de bewoners ook hun Gummtuin regelmatig openstellen naar de buurt.

denc-studio

Om de kerk te kunnen heroriënteren tot Gummzaal, een multifunctionele plek vol mogelijkheden, zijn er heel wat infrastructurele ingrepen nodig.
In eerste een eerste fase zal een vloerverwarming worden geplaatst. Op termijn staan ook een verbeterde akoestiek en renovatie van het dak gepland.

Wie de Gummies wil steunen kan dit: door een donatie via de growfunding campagne, door het aanbieden van een helpende hand in Gummtuin/Gummzaal/Gummhuis of bijvoorbeeld door het schenken van tweedehands materialen.