Nu de coronacrisis ons sociaal en openbaar leven wat lam legt, zoeken meer mensen terug de natuur op.
Eén van de trekpleisters in eigen regio is het park- en natuurgebied ‘De Gentbrugse Meersen’, gelegen tussen de bebouwing van Gentbrugge en de Schelde.
Cohousing Gecco kocht er enige tijd geleden een bouwgrond aan de rand. We brachten een bezoekje op 11 november.

De woningen krijgen duidelijk vorm. De afwerkingsfase is ingezet; zowel binnen als buiten. De uitvoering gebeurt door Bostoen, voormalige eigenaar van de grond.

Ondertussen zit ook de kelder van het gemeenschapshuis in de grond en is de houtskelet bovenbouw bijna wind-en-waterdicht te noemen. Deze realisatie lag in handen van de aannemer Vandemeulebroeke en Lab15. Ondertussen zijn de bewoners zelf aan het afwerken.

Dé troef, de collectieve tuin, zal pas in laatste fase worden aangelegd, nadat alle bouwkranen terug zijn verdwenen. Dankzij het behoud van waardevolle bomen, proeven we nu reeds welke groene kwaliteit de bewoners zullen genieten. We ruiken de herfst.

Het masterplan en de architectuur zijn de vruchten van TEAM KAMPVUUR, een samenwerkingsverband van het architecten- en studiebureau DENC!-STUDIO en DHOOGE&MEGANCK ir-architecten. DAIDALOS-PEUTZ bewaakt de akoestische uitdagingen.