denc!-studio

Walk the talk!


Reeds van bij haar oprichting profileerde DENC!-STUDIO zich als een leergierige en veranderingsbereide ‘vernieuwer’; niet gericht op een veilige (windstille) kern maar op de dynamiek van de randen (windveld).


DENC!-STUDIO zag de extra randvoorwaarden inzake duurzaam bouwen nooit als verarming of beperking van de ontwerpvrijheden, doch eerder als nieuwe logica aan het ontwerpproces, als extra uitdaging en aanknopingspunt voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën.
Onze bevragende, innoverende en grensverleggende attitude is ons wezenskenmerk.


In augustus 2020 verhuisde DENC!-STUDIO haar eigen kantoor van LOODS 22 naar LOODS 23.

In een reeks nieuwsberichten delen we verhalen, keuzes en mooie beeldjes.

Een icoon

Michigan Star Furniture Company opende, als voorloper van het huidige bedrijf Herman Miller, al in 1905 haar deuren. Miller en zijn schoonzoon kochten het bedrijf over in 1923. Het bedrijf maakte al snel naam door kwaliteit en innovatie.

De eerste Aeron was een baanbrekende stap op het gebied van ergonomie en materiaalinnovatie, en voorzag in een comfortabele oplossing zonder het standaardgebruik van schuim, stoffen of leer. De stoel leidde tot een veranderde perceptie van wat een bureaustoel kon zijn.

Het mechanisme is zomaar te zien, de stoel beweegt anders, het is een zitmachine.
De functionaliteit van de Aeron is duidelijk zichtbaar, wat bijdraagt aan het opvallende uiterlijk en uitnodigt om zittend te ervaren. Van het veermechanisme tot de gekromde vormen, de Aeron is om de mens heen ontworpen. Het ontwerp dwingt het bekken in een natuurlijke houding en ondersteunt de rug. Het gepatenteerde kantelmechanisme zorgt voor een actieve zit, hierdoor blijf je langer geconcentreerd en productief.

In plaats van de gebruikelijke schuimkussens, maakt de Aeron gebruik van een ventilerende netbespanning.

De door Bill Stumpf en Don Chadwick ontworpen Hermann Miller Aeron is een feest voor het oog, een icoon.
Nog vóór de eerste stoel werd verkocht, werd die reeds toegevoegd aan de permanente collectie van het Museum of Modern Art.

Groen zitten op een zwarte stoel

De Hermann Miller Aeron is Cradle to Cradle Silver gecertificeerd; een ware verdienste voor een stoel die reeds 15 jaar geleden op de markt werd gebracht.

De Cradle to Cradle (C2C) ontwerpfilosofie werd rond de eeuwwisseling bedacht door de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough. Het uitgangspunt bestaat er in dat alle materialen waar een product is uit opgebouwd, na het einde van hun levensduur moeten kunnen worden hergebruikt of terug kunnen worden opgenomen door het milieu. ‘Afval’ wordt alzo ‘voedsel’.

Dit internationale C2C-keurmerk kent vijf niveaus: basis, brons, zilver, goud tot platina.

denc!-studio
denc!-studio