In het noorden van Gent aan De Nieuwe Dokken, aan het water, naast een park en midden in een nieuwe duurzame wijk komt COHOUSING DUBBELTUUPE. Een toplocatie!

DUBBELTUUPE bevat, verspreid over 4 bouwlagen, 12 ruime appartementen en 4 ruime duplexwoningen.
Elke woongelegenheid bevat een volledig uitgeruste leefruimte, leefkeuken, badkamer, berging,... en afhankelijk van het type één, twee, drie tot vier slaapkamers. Allen genieten ze voldoende licht en zicht, een fijne openheid, een gunstige oriëntatie en krijgen ze een private buitenruimte.

Iets meer dan een metertje hoger dan het maaiveld, vinden we op het gelijkvloers een grote gemeenschapsruimte met zicht op de kade en het water. De gemeenschapsruimte is polyvalent inzetbaar en zal worden vormgegeven in samenspraak met de bewoners.
Op het ruimere dak van de derde bouwlaag bevindt zich een collectieve tuin met mogelijkheid tot overdekte lounge.
De half ondergrondse bouwlaag voorziet dan weer in de nodige technische lokalen, een gemeenschappelijke berging en private fietsenstalling.

COHOUSING PROJECTS AAN HET WOORD

Bij interesse kan je contact opnemen met Cohousing Projects, die volop bezig is met de samenstelling van de groep.
In onderstaand filmpje stelt Eef Tanghe, zaakvoerder van Cohousing Projects, het project voor.

EEN EERSTE KOPER AAN HET WOORD

‘Cohousing is een manier om aan consuminderen te doen’, was het antwoord van Mieke toen haar werd gevraagd naar wat cohousing nu precies is.
Mieke en haar gezin hebben er bewust voor gekozen om te cohousen in DUBBELTUUPE en kijken hier ontzettend naar uit. Bekijk het korte interview waarin ze spreekt over haar verwachtingen en motieven.