Joris Bourgeois

Noteer zaterdag 16 februari in je agenda, want dan gaat de verkoop van de eerste fase van SAFFROU van start! Wil je graag een uitnodiging ontvangen voor het lanceringsevenement? Registreer je dan snel.

Een verloederde industriële site omtoveren tot een nieuwe, bruisende woonwijk: de ambitie van Saffrou reikt ver. Heel ver.
En dat vraagt om een frisse aanpak.

BOUWEN MET EEN MEERWAARDE

"We build society, not real estate". Het motto van Revive spreekt boekdelen: Saffrou wordt niet gewoon het zoveelste vastgoedproject midden in de stad.
De projectontwikkelaar staat erom gekend méér na te streven dan enkel financieel rendement. Revive zet volop in op bouwprojecten die ook een sociaal-maatschappelijke en ecologische meerwaarde bieden.

Joris Bourgeois

FROM BROWN TO BRIGHT

Verantwoord ondernemen zit Revive in het bloed. Want waarom bouwen op groen en onontgonnen terrein als het ook duurzamer kan? En dat betekent: resoluut kiezen voor verlaten industriële brownfield-sites, veeleer dan kostbare greenfields. Door stadskankers op te waarderen tot bruisende gemeenschappen, doet Revive aan vastgoedontwikkeling met de blik op de toekomst. En met respect voor mens en natuur.

SAMEN STERK

Een nieuwe, levendige wijk creëren op een verlaten site: het kan alleen maar met een goede voorbereiding.
Sofie Verstraete, projectverantwoordelijke bij Revive: “We geloven erg in participatietrajecten. Door de stad, burgers, ondernemers en verenigingen intensief te betrekken bij een project, voelen we de behoeften beter aan en kunnen we een project realiseren dat een meerwaarde vormt voor de omgeving en de hele stad. Een win-win voor wie er komt wonen, maar ook voor wie in de buurt moet zijn of op bezoek komt.”

Joris Bourgeois

RESPECT VOOR HET VERLEDEN

Meer dan 120 jaar geleden richtten de gebroeders Saffre een splinternieuwe textielfabriek op in hartje Oudenaarde. Saffre Frères zou uitgroeien tot de trots van de stad, maar sinds de jaren 80 van de vorige eeuw zijn de gebouwen volledig verlaten.
Tot nu.

De gebouwen hebben een historische waarde, en die willen we dan ook behouden door een deel van dat erfgoed mee te nemen naar de toekomst. In combinatie met een tijdloze architectuur en slimme energie-oplossingen ontstaat dan een interessante mix van oud en nieuw, waarbij de oude loodsen een duurzaam nieuw leven krijgen.
De centrale loods op het terrein wordt weldra een hippe ondernemershub, deel van de nieuwe woonwijk Saffrou, en krijgt zo een ambitieuze toekomst. Een plek waar de lokale economie, net als vroeger, volop kan bloeien.

VEEL GROEN

Met de vele open ruimtes, kleine tuintjes en parken is het landschap een onmiskenbaar onderdeel van het project.
Er wordt bewust gekozen voor een autoluwe inrichting van de site, met voldoende parkeermogelijkheden onder de grond en aan de rand van de site om wagens zoveel mogelijk uit het zicht te houden.
Het resultaat is een autoluwe en veilige woonomgeving met een gezonde luchtkwaliteit: een plek waar thuiskomen heerlijk is.

IN VOGELVLUCHT