Het doorlopen van procedures, het opmaken van een masterplan en het aanvragen van vergunningen neemt al gauw enkele maanden tot jaren in beslag.
In deze doorlooptijd dreigen gebouwen en/of terreinen leeg te blijven staan, terwijl buurtbewoners en lokale initiatiefnemers vaak creatieve ideeën hebben wat ze tijdelijk met de ruimte zouden doen.

Een tijdelijke invulling is voor REVIVE een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar er ruimte is om te sporten en spelen, activiteiten te organiseren, te tuinieren en elkaar te ontmoeten.
Voorwaarde is een publiek en open karakter, niet voor privé gebruik maar gekoppeld aan events, workshops, lessen, voorstellingen en buurt verbindende initiatieven.
Tijdelijke invullingen kunnen ‘dode plekken’ terug leven inblazen.
De bestaande buurt kan op deze manier (hernieuwd) kennis maken met de plek en zelfs al met eventuele toekomstige bewoners. Op die manier wordt de toekomstige leefbuurt geen “nieuwe wijk”, maar eerder een uitbreiding van een bestaande wijk. Voor REVIVE is het ook een tool om te communiceren en sneller te kunnen anticiperen bij eventuele klachten of vragen over de ontwikkeling.

Onder de noemer KAFFÉE ALLÉE werd er op Minerve in de zomers van 2017 en 2018 gestalte gegeven aan de zomerbar, opgebouwd met gerecycleerd materiaal van op de site zelf en van Opnieuw&Co, de buur van de site.
Het was het startschot voor een hoop zomerse activiteiten, want naast de zomerbar kon je op de site ook terecht bij de Vroemfabriek en hun elektrische crossbikes en teambuildingsorganisatie Ontpop.