Team Kampvuur

Op het einde van Het Kamp start in het najaar de bouw van het cohousing project GECCO (~ GEntbrugge COhousing). De door TEAM KAMPVUUR begeleide omgevingsaanvraag (~bouwaanvraag) werd zonet goedgekeurd.

Het project zal 28 volledige uitgeruste woongelegenheden tellen, aangevuld met een collectief paviljoen. Dit omvat oa. een wassalon, atelier, eetzaal en keuken, logeerkamer, speelhoek, ontspanningsruimte, coworkingspace en bibliotheekzolder.

T.h.v. de straat is een parkeercluster voorzien; de eigenlijke site is dus autovrij. Er wordt voorrang gegeven aan zachte mobiliteit. De Gentbrugse Meersen liggen op wandelafstand.

Door de zieke en/of minst waardevolle bomen te rooien, de waardevolle te houden en op de juiste plaats incisies te maken, zal de heden nog ietwat verwilderde site de noodzakelijke luchtigheid verkrijgen zonder haar oorspronkelijke karakter te verliezen. Het resultaat zal geen open vlakte zijn, maar eerder een bladerdek met open plekken (clair-obscure).
Door de woningen op te stellen volgens de terreincontouren, krijgen deze een privaat tuintje en wordt het binnengebied tegelijkertijd gemaximaliseerd. Het compacteren van de woongelegenheden komt niet alleen het E-peil en de budgetbewaking ten goede. De setting, met geclusterde omringende bebouwing, gelijk(w)aardig in verhouding t.a.v. het centrale groen, versterkt het samenhorigheidsgevoel. Op een natuurlijke wijze zal plaats worden gegeven aan verpozingsplekken (leeshoekje, bankje, moestuin…) en speelinfrastructuur voor kinderen én volwassenen.

Team Kampvuur

TEAM KAMPVUUR is een samenwerkingsverband van het architecten- en studiebureau DENC!-STUDIO, DHOOGE&MEGANCK ir-architecten en DAIDALOS-PEUTZ.
De groepsbegeleiding wordt verzorgd door COHOUSING PROJECTS. BOSTOEN zal de uitvoering verzorgen.