denc-studio

Naar traditie is het de laatste maand vóór het bouwverlof behoorlijk druk.
Om de batterijen op te laden organiseerden we een teambuilding.
We brachten de hele dag buiten door; in en rond het bos. Deze keer lieten we ons verwennen door De Sjampetter en Meneertje Teelepel.

denc-studio

Van Michiel De Sjampetter kregen we eerst een woordje uitleg over eetbare planten en bloemen. Daarna mochten we hout hakken en als ware bushcrafters vuur maken. Spar, daslook, brandnetels, vlierbloemsems en rozebloemblaadjes werden verwerkt tot lekkers.

denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio

Bij Meneertje Teelepel kregen we allen een spoonblank (een ruwe, met de bijl gemaakte, lepelvorm) en na een korte inleiding met demo kon het houtsnijden direct beginnen. We leerden samen de technieken voor het mes, waarna we de basisvorm naar eigen smaak mochten beginnen verfijnen. Een therapeutisch proces, waar we waarlijks even stil van werden.

denc-studio
denc-studio

We sloten de dag af met een aperitiefje van The Herbal Brewery. We maakten kennis met de artisanale Veldwynen Vlierbes, Gember en Duindoorn. Hoewel deze alcoholische dranken gebrouwen zijn volgens traditionele vinificatieprocessen, kan je het eindproduct absoluut niet vergelijken met een traditionele wijn op basis van druiven. Afhankelijk van de bloem, het kruid, de vrucht of een ander plantendeel dat gebruikt is, krijg je een heel ander brouwsel.

We beleefden een fijne dag in een ecologische verantwoorde setting.
De passie en gedrevenheid van de starters De Sjampetter, Meneertje Teelepel en The Herbal Brewery wisten ons te inspireren.