denc-studio

Donderdag 23 juni namen vier teams van DENC-STUDIO deel aan een G-sport vijfkamp, georganiseerd door Triple Challenge: "we sport for good, we sport for inclusion, we sport for the planet".
We werden er ontvangen door Hannelore Vens en Griet Hoet. We stellen hen even voor.

Op een gewone dag, op weg naar het werk, zag Hannelore in 2014 het door een bloeddrukval letterlijk even zwart voor de ogen. Ze miste de rand van het perron en de aanrazende trein ontnam haar twee benen.

Voor het VTM-programma ‘Over Winnaars’ beklom ze samen met Koen Wauters de Machu Picchu in Peru. Toen ze na de opnames haar slimme protheses terug moest afgeven, toonde Vlaanderen met een inzamelactie een hart. Hannelore kwam tot het besef dat ze haar beperking misschien wel als kracht kon inzetten.
Vandaag is ze motivatiespreker en zet ze zich voor de G-sport. Hannelore is niet met een beperking geboren en is hiermee een ideale bruggenbouwer. Ze strijdt voor een inclusief samenleving.

Hannelore steekt haar protheses niet weg en noemt zichzelf op instagram "hannelore.robotlegs". Je kan haar sportieve prestaties volgen maar evenzeer haar werk als model of gevoel voor zwarte humor.

Griet heeft retinitis pigmentosa, een degeneratieve oogziekte. Haar zichtveld meet slechts 5% van wat de maatschappij als ‘normaal’ beschouwt.
Dit weerhoudt Griet evenwel niet om op topniveau te fietsen. Sinds 2015 vormt ze een tamdemduo met Anneleen Monsieur. De dames behoren tot de absolute wereldtop.

In 2018 won Griet het UCI wereldbekerklassement. Op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020 behaalden ze op de kilometer tijdrit een bronzen medaille. In 2021 sprintten de dames naar goud op de wereldbeker Para-cycling in Oostende, en ook in de tijdrit waren ze de snelste.

Binnenkort wil ze een laatste keer scoren op het WK, alsook nog het werelduurrecord op de baan aanvallen. Daarna staat Griet terug voor de klas als onderwijzeres.

denc-studio

De kracht en het enthousiasme dat de beide dames uitstralen is ronduit fenomenaal.
Ze denken niet in termen van beperkingen, maar zetten hun mogelijkheden centraal. Hier kunnen we nog veel van leren.
Hannelore vraagt geen stoel, maar gaat die zelf halen. Ze treurt niet maar tovert een tandpasta-glimlach op haar gezicht.
Griet weet dat haar zicht nog zal verslechteren, maar is dankbaar voor wat ze wél nog ziet nu. Ze legt onvoorwaardelijk vertrouwen in haar stuurvrouw en fietst op wilskracht 70km/u; iets wat wij echt niet kunnen.

We gingen (1) 400m tandemfietsen waarvan 1 persoon geblinddoekt (2) rolstoel kogelstoten (3) 100m duolopen waarvan 1 persoon geblinddoekt (4) 4x400m estafette buddy lopen (5) 100m wheelen. De sportieve proeven waren fysiek lastig, technisch wennen, mentaal uitdagend, maar bovenal leuk. Onderstaand vinden jullie wat sfeerbeelden.

denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio
denc-studio

DENC-STUDIO steunt Triple Challenge en de G-sport, maar krijgt er eigenlijk massa's voor terug.
De vijfkamp was véél méér dan sport; we komen hier mentaal als team sterker uit.

En laten we niet vergeten: "Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships" (dixit Michael Jordan).

denc-studio
Triple Challenge
denc-studio