Terwijl overal ter wereld klimaatexperten aan de alarmbel trekken en de VN waarschuwt voor een ‘code rood’ voor de mensheid, gaan vervuilende multinationals en nalatende overheden gewoon verder hun gang.

In 2015 schreef de Nederlandse advocaat Roger Cox wereldgeschiedenis door de Urgenda zaak te winnen van de Nederlandse overheid.
Zijn uitgangspunt: iedereen met grote verantwoordelijkheid heeft een zorgplicht, de plicht om alle andere aardbewoners en de toekomstige generaties een recht op leven te geven. Deze zorgplicht negeren is een onwettelijke daad.
Inmiddels inspireerde hij duizenden activisten en juristen over heel de wereld; zo ook de Klimaatzaak. Met zijn successen verdiende hij een plaatsje in de lijst van Time Magazine's meest invloedrijke mensen van 2021.

DUTY OF CARE, het courtroom drama van Nic Balthazar, volgt Roger Cox in zijn strijd tegen oliegigant Shell en andere grote spelers.
Als medestander van de klimaatzaak trok DENC-STUDIO donderdagavond 24 maart 2022 met een twintigkoppig team naar de première op internationaal documentaire filmfestival Docville; een ideale voorviering van de 18e verjaardag DENC-STUDIO.

denc-studio
denc-studio