denc!-studio

Vlaanderen wil ruimtelijk rendement verder inbedden in onze bouwcultuur. Dat is nodig want het ruimtebeslag in Vlaanderen bedraagt ondertussen 33 procent.
Het verhogen van het ruimtelijk rendement betekent dat we meer gaan doen met het al ingenomen ruimtebeslag. Dat kan door meer activiteiten op eenzelfde oppervlakte te organiseren zonder afbreuk te doen aan de leefkwaliteit, en dat op de best gelegen plaatsen. Dat gebeurt door te kiezen voor de meest geschikte combinatie van intensivering, verweving, hergebruik en tijdelijk ruimtegebruik.

Vandaag, 18 maart 2019, stelde Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel de nieuwe website van het Vlaams Departement Omgeving voor.
De website www.ruimtelijkrendement.be wil met goede voorbeelden inspiratie bieden aan ontwikkelaars, architecten, omgevingsambtenaren of bouwheren die dagelijks bezig zijn met bouwprojecten. Door kwaliteitsvol te verdichten en functies te verweven wordt bijkomende ruimte inname vermeden.

Bij de lancering werden tien projecten opgenomen; elk geïllustreerd met foto’s en een filmpje. De website zal de komende jaren verder aangevuld worden met nieuwe inspirerende voorbeelden van ruimtelijk rendement.
Samen met onze collega's van BLAF, zijn we met DENC!-STUDIO alvast fier er van bij de start bij te zijn.
Al is COHOUSING WAASLAND nog niet geheel afgewerkt en is de collectieve tuin nog in volle aanleg, toch blijkt het project nu reeds te inspireren.

denc!-studio