Op de voormalige bedrijfssite “Saffre Frères”, gelegen langs Blekerij- en Dijkstraat centrum Oudenaarde, plant REVIVE een nieuw dynamisch project.
De site is centraal gelegen. In respectievelijk 5 en 10 minuten sta je te voet aan het station of op de markt.
De projectnaam SAFFROU knipoogt naar het verleden van de site.

REVIVE wenst, als wijk-ontwikkelaar, te bouwen aan een duurzame samenleving. ‘We build society, not real estates‘, is hun motto.
Daarbij richten ze zich op verloederde en vervuilde stukjes stedelijk gebied.

Het masterplan is van de hand van Lieven Achtergael Architecten LAA en heeft de ambitie om zich te integreren in het stedelijke weefsel van de stad.
De residentiële invulling, met zo’n 265 wooneenheden, zal het zwaartepunt vormen van de gemengde binnenstedelijke ontwikkeling.
Verder zullen, gekoppeld aan publieke passages, kleinschalige commerciële activiteiten en diensten, horeca alsook buurtondersteunende functies worden voorzien in enkele te bewaren historische gebouwen.
De publieke ruimte en het landschapsontwerp krijgen bijzondere aandacht, wat de belevingswaarde van de site zal vergroten. Er zal evenveel aandacht worden besteed aan de zones die niet, als wel, zullen worden bebouwd.

Het terrein wordt in tussentijd niet ongebruikt gelaten, maar ter beschikking gesteld van lokale, socio-culturele en artistieke initiatieven en buurtbewoners. De tijdelijke invulling werd gedoopt onder de naam STOOM. Je kunt er nog tot eind september genieten van de zomerbar, van een fris biertje, een goed boek, zwevend bed of verrassend concert.

Ondertussen werken de architecten LAA, ARCHIPL en DENC!-STUDIO volop aan de plannen van de eerste fase.